Lista de priorități de investiții pe anul 2017 este pregătită

Consiliul Local împreună cu reprezentanții Primăriei Comunei Turburea au întocmit lista de priorități pentru anul 2017. Primarul Ion Bârcă a propus și pregătit deja peste 10 investiţii. Pe lângă reabilitări de drumuri şi extinderea reţelelor de utilităţi, se dorește amenajarea unei platforme pentru depozitarea gunoiului de grajd, construirea unei grădiniţe, construirea unei săli de sport şi ridicarea unui balon pe un teren sintetic. De asemenea, se intenţionează reabilitarea căminului cultural şi pieței din Turburea.

Prima investiție o reprezintă amenajarea unei platforme pentru depozitarea gunoiului de grajd, proiect care va fi finanțat fie prin fonduri europene, fie prin intermediul O.U.G. nr.28 din 2013 privind aprobarea Programului Național de Dezvoltare Locală. Scopul acestui proiect este de a sprijini familiile din Comuna Turburea ce dețin animale și care nu au unde depozita gunoiul de grajd.

Altă prioritate este reprezentată de Construirea unei grădinițe cu program normal în satul Poiana, necesitate generată de faptul că în urma recensământului realizat în zonă numărul copiilor ce vor frecventa această formă de învățământ este în creștere. În prezent numai într-o grupă de preșcolari sunt 36 de copii – un număr foarte mare de copii pentru un singur educator. Grădinița va fi construită lângă școală pe terenul aflat în domeniul public al localității și va conține inclusiv sală de mese și spații de joacă. Finanțarea se va face din fonduri europene, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, iar conform simulării realizate punctajul obținut ar fi de 52-54 de puncte, punctaj cu care proiectul poate fi aprobat de finanțator.

Amenajarea terenului sintetic din satul Poiana prin acoperirea acestuia cu un balon presostatic este o altă investiție aflată pe lista de priorități care ajută la dezvoltarea sportului în comunitatea locală prin faptul că practicarea fotbalului de către iubitori va fi posibilă pe toată perioada anului, inclusiv în zilele ploioase sau în perioada iernii.

De asemenea, în anul 2017 vor fi continuate lucrările demarate anul trecut la rețeaua de canalizare care va fi finalizată până la jumătatea anului, investiție urmată de altele ce privesc extinderea rețelelor de utilități.

Sari la conținut