Turburea – Cea mai curată comună din Gorj

Primăria comunei Turburea intenționează achiziționarea unei autospeciale pentru ridicarea gunoiului menajer de la gospodăriile cetățenilor, astfel încânt să fie eliminată dependența de operatorul cu care lucrează în prezent.

Comuna Turburea este în topul localităților în ceea ce privește gradul de colectare selectivă a deșeurilor, fapt datorat în special acțiunilor întreprinse de primărie cu scopul de a conștientiza cetățenii cu privire la privind importanța colectării selective a deșeurilor menajere.

Un rol important în ceea ce privește curățenia la nivel de comună o au persoanele asistate social care zilnic sunt antrenate în activități ce presupun ridicarea gunoaielor aruncate în spațiile publice.

Fiecare gospodărie are pubelă, circa 700 au fost cumpărate de primărie, iar alte 1200 au fost dobândite în cadrul unui proiect pe fonduri europene în care au fost incluse și alte localități.

Autospeciala achiziționată va intra în custodia Serviciului Public care va opera ridicarea gunoiului, făcând facilă și valorificarea deșeurilor colectate selectiv (plastice, hârtie, sticlă etc.).

Sari la conținut